fbpx

Behandelings informatie Henna Brows

De wenkbrauw behandeling op basis van pure henna met gekleurde pigmenten kleurt niet alleen de haartjes maar ook de huid, van 5 tot wel 14 dagen lang, voor een tattoo effect. 

Op de haartjes blijft het zo’n 5 weken zichtbaar. 

De wenkbrauwen worden eerst in model gewaxt, daarna wordt de juiste kleur henna aangebracht en moet 10-20 minuten inwerken. 

Het is fijn als van tevoren thuis de wenkbrauwen al gescrubd worden, zodat de dode huidcellen weg zijn. Dan pakt de henna beter op de huid, dit zorgt voor een beter en langer houdend resultaat. Een geheel nieuwe vorm creëren met henna is onmogelijk, je kunt de wenkbrauwen er wel voller door laten lijken en kale plekjes opvullen. 

6 tips voor een langer resultaat

1. Maak het gezicht of de wenkbrauwen niet nat. Houd de wenkbrauwen minimaal 24 uur droog; als je gaat douchen, houd je gezicht en 

hoofd dan volledig droog.

2. Niet zweten! Vermijd indien mogelijk intensieve lichaamsbeweging of een bezoek aan de sauna, aangezien zweten een negatief effect kan hebben.

3. Gebruik geen make-up remover of gezichtsreiniger. Gebruik in het algemeen zo min mogelijk reinigingsproducten op de wenkbrauwen, zolang er nog kleur op de huid zit.

4. Ga de eerste 24 uur na de behandeling niet in de volle zon of onder de zonnebank.

5. Vergeet SPF niet. Als het zonnig is, breng dan een SPF met hoge factor aan op de wenkbrauwen, zolang er nog henna op de huid zit, omdat niet alleen de kleur sneller vervaagt door zonlicht, de zon ook ook een allergie veroorzaken!

6. Herhaal de behandeling niet te snel. Laat altijd minimaal 5 weken tussen de behandelingen zitten om het ontstaan van een allergie te voorkomen.

Contra-indicaties

  • Geïrriteerde huid, wondjes in en rond de wenkbrauwen 
  • Erg vette huid
  • Bij allergie of een gevoelige reactie op wenkbrauwverf
  • Zeer dunne of korte wenkbrauwen 
  • Heel donkere en volle wenkbrauwen 
  • Zwangerschap
  • Jonger dan 16 jaar
  • Vlak voor een zonvakantie. 
WhatsApp WhatsApp Mooi by Babette